De beveiliging van de mensen en goederen achter de dijken is steeds een van de hoofdbekommernissen geweest van de Vlaamse Polders en dat blijft ook nu het geval.

Binnen de VVPW is er een werkgroep "Dijken" o.l.v. de heer E. Muysoms, dijkgraaf van de Polder Willebroek. Hij volgt van nabij de ontwikkelingen terzake en zeker de Ontwikkelingen mbt het Schelde-estuarium waaraan momenteel hard gewerkt wordt.

Voor meer informatie hierover verwijzen wij U naar de website : http://www.proses.nl/ of via onderstaande link naar een Powerpointpresentatie.

*       Presentatie Ontwikkelingsschets Schelde-estuarium

Op 18 november 2004 organiseerde de gemengde commissie Leefmilieu en Openbare werken een hoorzitting in het Vlaams Parlement. De heer E. Muysoms, voorzitter polder van Willebroek en voorzitter VVPW-werkgroep "Dijken" heeft er de commissie toegesproken. Hieronder kan je zijn tekst lezen.

*       Toespraak E. Muysoms - Vlaams parlement 18/11/2004

 

UITZENDING RTV:  Begin februari 2005 zond RTV, de regionale televisie Antwerpen, een reportage uit over de beveiliging van het Scheldebekken.  Je kan deze uitzending HIER opnieuw bekijken.