172840 | 28.06.2001 Ordonnantie betr. het Fonds voor de financiering van het waterbeleid
Min.-Voorzitter van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, bevoegd voor Plaatselijke Besturen, Ruimtelijke Ordening, Monumenten en Landschappen, Stadsvernieuwingen en Wetenschappelijk Onderzoek, DE DONNEA François-Xavier
et al.

BS 2001-11-13, (2e uitg.)

Deze ordonnantie creëert een Fonds voor de financieirng van het waterbeleid. Dit Fonds moet bijdragen in de financiering van het waterbeleid en met name in de financiering van de kosten verbonden met:

  • 1. de studies, werken en verwervingen van onroerende goederen, met inbegrip van eventuele financiële lasten, die aan de volgende, in nuttige volgorde opgesomde doelstellingen beantwoorden:
    a) de strijd tegen overstromingen in risicowijken; b) de opvang en zuivering van afval- en regenwater; c)een geïntegreerd beheer van afval- en regenwater;
  • 2. de werking van de zuiveringinstallaties; 3. het opstellen van statistieken; 4. het toezicht op de staat van het oppervlaktewater van het in de riolen opgevangen water; 5. de verwerving van materiële en immateriële goederen voor de bescherming en de opwaardering van het oppervlakte- en grondwater; 6. de terugbetaling van het verschil tussen de bedragen van de geïnde voorafbetalingen en de bedragen van de verschuldigde heffing op de lozing van afvalwater, alsook de terugbetaling van de voorafbetalingen gestort door de heffingsplichtigen inzake de lozing van afvalwater.
Het Fonds wordt gefinancierd door een dotatie vanwege het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en beheerd door de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.