info@vvpw.be

09.00 TOT 18.00

maandag tem vrijdag

HET WATERBEHEER VAN DE TOEKOMST

NOOD AAN STERK INTEGRAAL WATERBELEID IN HET IJZERBEKKEN

De huidige maatschappelijke en klimatologische veranderingen brengen de komende decennia verschillende uitdagingen met zich mee voor het waterbeheer in het IJzerbekken. De Bron vroeg Pieter-Jan Taillieu, ontvanger-griffier van de Zuidijzerpolder, om toe te lichten welke problemen zich de komende jaren zullen manifesteren en hoe de waterbeheerders dit willen aanpakken. (editie De Bron Winter 2020)AGENDA


Organiseert jouw polder, watering, vereniging een initiatief, vergadering, workshop, recreatief event, ... en is er een link met water (waterlopen, waterzuivering, waterbeleving, ...). Laat het ons weten. Indien mogelijk vermelden wij dat op onze website.

  Workshop

     Gecoördineerde aanpak olieverontreiniging

     Brussel

  CIW-EVENT

    Gent

NIET TE MISSEN

EVENTS, MEETINGS, WORKSHOPS...

Workshop

5 februari


Gecoördineerde aanpak olieverontreiniging

voor waterbeheerders, milieu-ambtenaren en hulpverleners

CIW-event

6 februari


In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat het nieuwjaarsevent van CIW niet door in Mechelen, maar in Gent.

.

Wereldwaterdag

22 maart


De wereldwijde klimaatcrisis is onlosmakelijk verbonden met water. Klimaatverandering vergroot extremen in de watercyclus. Het veroorzaakt droogte en wateroverlast, het vermindert de voorspelbaarheid van de beschikbaarheid van water, het beïnvloedt de waterkwaliteit en het bedreigt duurzame ontwikkeling en biodiversiteit

Ook kunnen sommige maatregelen ter beperking van klimaatverandering, zoals het uitgebreide gebruik van biobrandstoffen het gebrek aan water verder verergeren.

De Vereniging van Vlaamse Polders en Wateringen vertegenwoordigt de polders en wateringen, behartigt hun belangen en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking. 


OND.NR. 0433.909.110Privacyverklaring

Jan, 2020

Copyright © All Rights Reserved/VVPWvzw - website door Katrien Coene

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren