TIJDELIJKE ADRESWIJZIGINGDe zetel en het kantoor van de Zwarte Sluispolder waren tot voor kort gevestigd in het oud gemeentehuis aan de Markt nr. 4 te 9960 Assenede.

Ingevolge de geplande restauratiewerken aan dit beschermd gebouw is het kantooradres van de Zwarte Sluispolder tijdelijk ondergebracht aan de Kapelledreef nr. 2 te 9960 Assenede.

 

De zetel en de correspondentie blijven op dit oude adres.

 

Verdere ID-gegevens blijven dezelfde :

 

Emailadres : zwartesluispolder@telenet.be

 

Tel. 09 344 55 19

 

GSM van griffier Michel De Smet         :           0477 29 60 17

 

GSM van dijkgraaf Omer WILLEMS      :           0476 39 63 48


ZWARTE SLUISPOLDER

Contactpersoon

Michel De Smet, ontvanger-griffier


Adres

Kapelledreef 2, 9960 Assenede


Telefoon

0477/29 60 17


Mail

zwartesluispolder@telenet.be


Website

-

Werking

-

HISTORIEK


In Assenede waren eind de jaren zestig een achttal eeuwenoude polderbesturen en 1 watering actief. De toenmalige minister van landbouw Ch. Heger fusioneerde deze besturen tot een nieuwe polderentiteit: de Zwarte Sluispolder, die zich uitstrekt over Assenede, een deel van Zelzate, een deel van Ertvelde en een deel van Boekhoute met een oppervlakte van ca. 4000 ha.

Luctur et Emergo


'Ik wordt overspoeld, maar ik kom terug boven'. Het wapen van de vroegere Asseneedse Albertpolder dd. 1614 (nu Zwarte Sluispolder).

De mythologische figuur Fortuna staat afgebeeld op een zeepaard terwijl ze in een hoorn des overvloeds een rijke graanoogst houdt, geoogst op de vruchtbare poldergronden gewonnen op de zee.

Deze mangaankleurige plateelschilderij op keramiek bevindt zich in de schouw van de bestuurskamer van het polderbestuur op het Holleken te Assenede.

Heb je een vraag?


Klik op onderstaande knop voor het adres, telefoonnummer, mailadres of website van de polder of watering in jouw buurt.